Mikä on hashtagien tarkoitus Instagramissa? (ja 3 hashtag vinkkiä)

Hashtagit ovat tärkeitä sosiaalisessa mediassa, erityisesti Instagramissa. Tässä postauksessa käyn läpi
• mitä hashtagit ovat
• miksi asiaankuuluvia hashtagejä on tärkeä käyttää
• mitä huomioida hashtagien käytössä
Annan sinulle myös 3 hashtag vinkkiä postauksen lopussa.

Mikä on hashtagien tarkoitus Instagramissa? (ja 3 hashtag vinkkiä)

Hashtagit ovat hyvä keino saada lisää yleisöä sisällöllesi. Kun sinulla on julkinen yritystili oikeiden hashtagien käyttö saattaa saada postauksellesi lisää huomiota hakusivun kautta. Ennenkuin ajattelet, että et tarvitse maan tai maailman laajuista tunnettuutta, kerron, että asian taustalla on muutakin. Yritystilisi taustalla on lisätä tunnettuuttasi, rakentaa yhteisöäsi ja saada sisältösi uudien silmäparien eteen. Silmäparien, jotka voivat olla potentiaalisia ja tulevia asiakkaitasi tai yhteistyökumppaneitasi. Ja hashtagit auttavat sinua juuri tässä asiassa. On hyvä muistaa, että sosiaalisen median maailmassa, kaikki on mahdollista. Mitä enemmän saat huomiota hashtagien avulla, sitä enemmän myös hyödyt algoritmista. Jos siis postauksesi näkyvyys ja yleisösi reakointi on huonoa, se painuu hyvin nopeasti pinkan alimmaiseksi muu virran mukana ja jopa seuraajasi missaavat sen näkemisen.

Mikä hashtag on?

Hashtagillä tarkoitetaan sanaa/sanoja, jotka kirjoitetaan yhteen pötköön ja, jolla korostetaan ja tuodaan julki postauksen aihepiiriä. Hashtagit paitsi nostavat esiin julkaisun aihetta toimivat hakusanana.

Yhteen Instagram postaukseen voi lisätä maksimissaan 30 hashtagia. Palaan vielä myöhemmin siihen, miten hashtagit olisi hyvä jaotella ja miksi. 

Omat mentorini ovat aina korostaneet sitä, että hashtagien käyttö kannattaa maksimoida. Tarkoittaen, että tuo maksimi 30 hashtagia olisi käytössä postauksia, linjanveto on asetettunut 25-30 hashtagin välille. 

Miksi hashtageillä on merkitystä?

Mitä useampi hashtag postauksesta löytyy, sitä useampi henkilö voi kuvan löytää ja nähdä. Ja mitä useampi silmäpari ja tykkäys postauksella on, sitä paremmin se nousee Instagramin uutisvirrassa myös esille vs. painuu heti julkaisun jälkeen uutisvirran pohjalle, ja sen löytävät silmäparit jäävät vähäisiksi. 

Hashtag vinkki 1 – Yksi yhteen yrityksen kanssa

Olen aiemmissa blogipostauksissa maininnut, että Instagram-tilin tulisi kautta linjan kuvata sinun yrityksesi toimintaa. Ja kun puhutaan hashtageista, tulisi asian olla samoin, ja niiden tulisi myös kuvata sitä nimenomaista postausta, jonka yhteyteen hashtag liitetään. Tietenkin hashtageissa voi olla esim. yrityksesi nimi, sillä kuvastaahan se jokaikistä postaustasi. Mutta jos olet sanotaan vaikkapa joogaopettaja ja tarjoat ainoastaan joogaan liittyviä palveluita, ei pilateshashtagit ole relevantteja käyttää. Mielestäni tämä toimintamalli myös helpottaa huomattavasti postauksien suunnittelua.

Hashtag vinkki 2 – Hashtagien kieli

Mikäli postauksesi kautta linjan ovat kirjoitettu suomeksi ja ylipäätään kohdeyleisösi on suomalaisia, en suosittele käyttämään englanninkielisiä hashtagejä, koska mielestäni ne menevät hukkaan näin käytettynä. Miksi? Mietitäänpä, että joku henkilö, joka seuraa vaikkapa hashtagia #yogateachers löytää postauksesi tämän hashtagin perusteella, mutta ei ymmärrä sanaakaan, mitä olet kirjoittanut kuvatekstiin. Kuinka todennäköisesti saat henkilöstä uskollisen seuraajasi tai asiakkaasi? Toki aina on mahdollista, että hashtagin seuraajista löytyy ihmisiä, jotka pitävät sisällöstäsi, siltikin tällä tavoin hashtagit valuvat suurimmaksi osaksi hukkaan. 

Hashtag vinkki 3 – Hashtagien jaoittelu

Hashtagien jaoittelu ja tutkiminen on asia, johon kannattaa käyttää aikaa. Jaottelulla tarkoitan hashtagin suuruutta eli sitä, miten monta postausta hashtagin takaa löytyy. Jos siis valitset käyttää hashtagiä #personaltrainer päätyy postauksesi tuossa kategoriassa 33,3 miljoonan postauksen joukkoon, eikä melko varmasti siis saa ansaitsemaansa huomiota. Mutta jos käytät hashtagiä #henkilökohtainenvalmennus päätyy postauksesi vastaavasti noin 1 500 muun postauksen joukkoon. Isoa, suuren kilpailun hashtageja kannattaa siis valikoida harkitusti omiin postauksiin. Ohjeistus, jota itse käytän on, että isoja hashtageja valikoin postauksiini maksimissaan 5 kappaletta ja mieluusti niin, että hashtagillä löytyy enintään miljoona postausta, mieluummin vähemmän. 

Seuraavaksi keskisuurien hashtagien maailmaan. Se tarkoittaa, että hashtagillä löytyy ehdottomasti enintään 800 000 postausta, mieluummin vähemmän esim. enintään 500 000. Tämän kokoluokan hashtagejä voit valikoida käyttöösi 10 kappaletta. Nyt toki joudun mainitsemaan, että Suomen kokoisessa maassa suomenkielisiä jättihashtagejä ei löydy ihan pilvin pimein.

Viimeisenä ryhmänä tulee pienet hashtagit eli alhaisen kilpailun hashtagit. Nyt puhutaan koosta alle 100 000 postausta. Käytännössä valintasi voisi olla esim. 25 000 – 100 000. Hyvin pienet alle sadan postauksen hashtagit kannattaa jättää käyttämättä ellei siihen erityisen hyvää syytä ole. 

No niin, siinäpä se, nyt tiedät hieman enemmän asiaa hashtagien saloista.
PS. Tiesitkö, että voit postauksen alapuolelta olevan insightsin kautta nähdä, miten hyvin postaus on hashtageillään tavoittanut yleisöä?

Pinnaa postaus

Mikä on hashtagien tarkoitus

3 asiaa, jotka sinun tulee tietää Instagram yritystilistä

Instagram yritystili tarjoaa paljon hyödyllisiä työkaluja käyttäjälleen. Ja nämä työkalut auttavat parhaimmillaan yritystäsi hyvin paljon. Tässä postauksessa käyn läpi
• mitä sinun tulee tietää tilastoista ja miten se voi auttaa sinua
• miten seuraajasi voivat helposti ottaa sinuun yhteyttä.
Mitkä siis ovat nuo 3 asiaa, jotka sinun tulee tietää Instagram yritystilistä? Annas, kun kerron.

3 asiaa, jotka sinun tulee tietää Instagram yritystilistä

Yrittäjä on hyvää tietää lukuja ja tilastoja, eikö? Ja onneksi, sovellukset kuten Instagram antaa sinulle näitä tietoja, ja vieläpä melko helposti. Kun sinulla on yritystili (tai creator-tili) Instagramissa, sinulla on käsissäsi pääsy arvokkaaseen tietoon asiakkaistasi ja heidän käyttäytymisestään. Ja, Instagram ojentaa tämän tiedon sinulle. Jotta pääset taustatietoihin käsiksi, sinulla tulee olla vähintään 100 seuraajaa, ja sen jälkeen toimi näin.

Mene profiiliisi ja valitse Insights (tämä löytyy Edit profile/Muokkaa profiilia napin alta). Insights näyttää sinulle tilastotietoa 7 viimeisen päivän ajalta. Tilastotietoa mistä? Löydät paljon tietoa yleisöstäsi. Tässä osiossa näet, miten olet onnistunut tavoittamaan yleisösi, mikä reaktio on ollut sisältöösi, ja mitä on tapahtunut seuraajien määrässä. Etsitäänpä nyt tietoa postauksiin liittyen, mitä voi helpottaa elämääsi tulevaisuudessa.

3 things you need to know

Napauta: Total Followers/Seuraajat kohtaa (täältä löydät enemmän tietoa seuraajistasi, kuten tiedon uusista seuraajista, tai henkilöistä, jotka ovat päättäneet jättää sinut, seuraajien sijannin, sukupuolen jne.) -> Siirry ruudun ala reunaan, kun löydät tiedon Most active Times (viimeisen 7 päivän ajalta). Ajatellaan, että haluat postata jotakin keskiviikkona. Valitse keskiviikkopäivä aktiiviseksi, ja näet tarkempaa statistiikkaa yleisösi käyttäytymisestä keskiviikkona. Kun napautat palkkia, näet numeroina seuraajien määrän tietyn 3-tuntisen aikana. Korkein palkki luonnollisestikin kiinnostaa, sillä se kertoo sinulle, milloin sinun olisi hyvä postata seuraava postauksesi, jotta mahdollisesti tavoitat eniten seuraajiasi. Aika siistiä, vai mitä?

Yleisösi voi tavoittaa sinut helposti

Yritysprofiili mahdollistaa sinun asettamaan sähköpostinapin profiiliisi ja näin ollen yleisösi on entistäkin helpompi tavoittaa sinut. Voit myös asettaa puhelinnumeronapin suoraan profiilisi, mikä haluat asiakkaittesi soittavan sinulle. Miten tämä tapahtuu?

Valitse Edit profile/Muokkaa profiilia -> Public Business Information -> Contact Options. Täällä voit asentaa sähköpostin yhteydenotto kanavaksi. Sähköpostisi ei näy profiilissasi. Kun olet lisännyt sähköpostin, huomaat sähköposti-napin ilmestyvän profiiliisi.

Miten onnistut tavoittamaan yleisösi

Tiedä numerosi on asia, mitä minun mentorini ovat aina sanoneet minulle, tarkoittaen, että minun yrittäjä tulee tietää yleisöstäni niin paljon kuin mahdollista. Suosittelen tätä samaa sinulle. Mitä siis voit tehdä? Mennäänpä jälleen tarkastelemaan kohtaa Insight.

Valitse kohta: Overview -> Accounts reached. Näet täällä miten ihmiset ovat reagoineet sinun sisältöösi. Vierailevatko he profiilissasi? Muuten, onkohan sinun feedisi “käyntikortti” kunnossa? Jos ei, saatat olla kiinnostunut lukemaan tämän: Instagram tilin ulkoasu – 3 ideaa. Näet myös käykö yleisösi Instagramin kautta nettisivuillasi, ja miten viimeisimmät postauksesi ovat tavoittaneet yleisösi. Jatketaanpa vielä eteenpäin valitsemalla: See all.

3 things you need to know

Tietenkin voit tutustua näihin ihan itseksesi, mutta kerron vielä mitä löydät täältä. Ensiksi, sinulla voi olla koko feed valittuna (Any option) tai voit valita kuvat, videot jne. Kun valitset Reach, näet miten kukin postaus on tavoittanut yleisön. Näet myös profiilivierailut, tykkäykset, näyttökerrat, seuraajat, kommentit. Ja vielä viimeiseksi, voit valita ajanjakson takautuvaksi aina 2 vuoteen asti.

Riippuen yrityksesi tilanteesta ja tarpeista, löydät yksinomaan Instagramista melko tärkeää tietoa. Ja kaikki tämä on saatavilla täysin ilmaiseksi. Aika mahtavaa vai mitä? Voit oppia niin paljon yleisöstäsi pelkästään varaamalla hieman aikaa ja tutkimalla Instagramin statistiikkaa. No niin, tässäpä sinulle 3 asiaa, jotka sinun tulee tietää Instagram yritystilistä.

Pinnaa postaus

3 asiaa, jotka sinun tulee tietää

Miten erotut kuvillasi Instagramissa?

Kuvien postaus Instagramiin voi välillä tuntua hieman haastavalta, erityisesti mikäli sinulla on uusi yritystili Instagramissa. Ja vaikka ei olisikaan, tietoisuus siitä, että kaikki ottavat hyviä kuvia nykyisin saattaa saada sinut miettimään, miten erottua joukosta? Ennenkuin menen eteenpäin haluan muistuttaa sinua siitä, että on vain yksi sinä, ja se on se asia, millä erotut joukosta. Olet erityinen ja siinä on se juttu. Tässä postauksessa kerron sinulle
• minkälaisia kuvia ottaa
• miten voit helposti muuttaa ihan tavallisen kuvan bisnes-uskottavaksi
• mitä editointi sovelluksia voit hyödyntää ja saada kuvasi näyttämään entistäkin hienommilta.

Miten erotut kuvillasi Instagramissa?

Kuvien laatu on yksi keskeisimmistä asioista, joka tulee ottaa huomioon, kun postaat kuvia Instagramiin. Muistutan jälleen siitä, että on hyvä pitää mielessä, että edustat Instagramissa yritystäsi. Jos nyt mietit, että tarvitset ammattikuvaajan ottamaan kuvia, sanon siihen heti, ei, sitä sinun ei tarvitse tehdä. Toki voit niin tehdä, mutta välttämättömyys se ei missään nimessä ole. Ehkä mietit, että kuvapankkien kuvat olisivat laadullisesti paras vaihtoehto sinulle. Se on ja ei ole totta. Sanoin aikasemmin, että olet ainutlaatuinen, ja siksi omat kuvat ovat mielestäni aina paras vaihtoehto.

Kerron sinulle esimerkin; lähes kaksi vuotta sitten näin ihanan meditaatio-kuvan Unsplashissä. Autoin tuolloin ystävääni hänen Instagram-tilinsä kanssa. Hän on joogaopettaja ja mielestämme tuo kuva oli täydellinen Isntagramiin ja käytimme sitä. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, minusta tuntuu, että tuo kuva on yksi suosituimmista kuvapankkikuvista koskaan ja olen nähnyt sen lukemattomia kertoja eri yhteyksissä, näin ollen se ei aiheuta minussa enää mitään erityisiä vau-tuntemuksia. Ja, koskaan ei voi tietää, minkälaisia fiiliksiä asiakkaassasi herää, ovatko hekin nähneet tuon kuvan jo lukuisia kertoja ja miettivät nyt, onko sinun yrityksesi aito ja rehti?

Photo by Jared Rice on Unsplash.

Minkälaisia kuvia ottaa?

Nykyisin lähes kaikilla on hyvällä kameralla varustettu älypuhelin, onneksi. Välineiden osalta olet siis jo valmiina rokkaamaan Instagramissa. Kun mietitään, että lähtökohtana on aitous tarkoittaa se sitä, että voit olla reilusti oma itsesi kuvissa tai mikäli kuva ei ole suoraan sinusta varmista, että se edustaa sinun arvojasi ja pystyt seisomaan kuvan takana. Jos otat kuvan itsestäsi, pidä huoli, että kasvosi on suunnattu valoa kohti (niinhän studiokuvatkin otetaan). Pidä myös kuvakulma mielessäsi, aina on hyvä ottaa myös laajemman kuvakulman kuvia ns. yleiskuvia. Miksi? Se selviää myöhemmin tässä kirjoituksessa. Ja viimeisenä, mikäli et vielä ole selfie-ihminen, aloita sen opettelu, koska siitä on sinulle hyötyä. Tähän liittyen paljastan sinulle kohta salaisuuden.

Miten muuttaa ihan tavallinen kuva bisnes-uskottavaksi?

Kaikki ottavat nykyisin selfietä, eikö? Tai ehkä se ei ole sinun juttusi (vielä), se kuitenkin on hyvä keino tulla sinuiksi kameran kanssa. Tällöin voit myös leikkiä hieman. Joudun tässä kohtaa myöntämään ja paljastamaan, että en ole selfie ihminen. Olen kyllä ihan hyvissä väleissä selfieiden kanssa nykyisin, siltikin minusta tuntuu, että omaan ainoastaan kaksi ilmettä. Selfien avulla olen oppinut näkemään itseni kuvissa. Jos nyt mietit, mitä tekemistä selfieillä on yrityksen kanssa, minä annan sinulle yhden vinkin postauksen sisällöstä. Kuvasi (selfie) voi olla “päivä toimistolla” -tyyppinen postaus, tai “työviikon aloitus näin”. Selfieistä puhuttaessa huomioitahan kuitenkin ihmisen anatomian. Yleisesti selfiet otetaan leukalinjan yläpuolelta ja vaikka se imarteleekin usein kasvoja, niin mittasuhteet ovat tällöin usein pielessä. Pää on ylisuuri ja muu vartalo näyttää pikkuruiselta. Ihmisen anatomia ei aidosti (ainakaan vielä) ole tällainen, ole siis tässä mielessä tarkkaavainen.

Jos olet kuten minä ja sinusta tuntuu siltä, että olet yhden ilmeen ihminen, saatat joskus yllättää itsesi ottamalla hienon selfien, jossa on raikas look. Vau! Ja sitten tajuat, että kuvan tausta on täysin väärä (missä niitä selfieitä nyt yleisesti otetaankaan…) 😉 Mutta, äläpä huoli. Alla oleva kuva on otettu äidilläni. Istun siinä lattialla ja takanani on sohva.

Mitä postata sosiaaliseen mediaan?

Nyt mieleesi saattaa tulla kaksi ajatusta. Ensiksikin, enkös juuri sanonut, että ole aito? Kyllä, mielestäni kuva ei kuitenkaan ole millään tavoin harhaanjohtava. Taustallani ei ole turkoosia merta, pyramidejä tai vastaavaa. Toiseksi, joo kiva juttu, mutta minulla ei ole aikaa eikä kykyä photoshopata kuviani. Hyvä, sinulla ei tarvitsekaan olla.

On olemassa sivustoja, jonne lataat oman kuvasi ja pääset poistamaan sen jälkeen kuvan taustan. Se, mikä on aika hienoa, niin näillä sivuistoilla pääset myös halutessasi valitsemaan kuvaasi tausta, kuten minäkin tein yllä olevan kuvan kanssa. Tausta voi olla värillinen tai vaikkapa tiiliseinä. Mikäli päädyt käyttämään taustaa, huolehdithan siitä, että kuvasta ei liian ilmeisesti näy, että tausta ei ole itseasiassa kuvan alkuperäinen tausta. Hyvä keino tähän on se, että värimaailma olisi samankaltainen. Sivusto, jota itse käytän löytyy täältä. Tämä sivusto on palvellut tarkoituksiani niin, että kokemusta muista sivustoista ei ole, toki tiedän, että niitä on olemassa.

Kuvien editointi

Kuvien editointi omanlaiseksi voi olla se asia, millä erotut joukosta. Se ei missään nimessä ole jotain, mitä sinun täytyy tehdä, mutta se saattaa olla juuri se erityinen lisä, jolla kuvasi erottuvat edukseen. Aikaisemmin puhuin kuvakulmista. Se voi yksinkertaisimmillaan tarkoittaa sitä, että otat kuvan lattiatasosta yläpuolen sijaan. Ajatellaanpa, että olet kuntosalivalmentaja ja haluat kertoa yleisöllesi jotakin käsipainoilla treenaamisen hyödyistä verrattuna vaikkapa taljaan tai johonkin laitteeseen. Voit ottaa kuvan käsipainoista, jotka lepäävät lattialla, ja kuvakulmasi on tuo sama taso. Ja kuvassa näkyy myös muuta ympäristöä hieman. Sitten voit testata, miltä kuva näyttää, kun rajaat sitä niin, että käsipainot näkyvät vain osittain, onko se kuva kenties sellainen mikä miellyttääkin sinua enemmän, mitä jos muutat kuvan mustavalkoiseksi, miltä se näyttää sitten? Kun sinulla on ollut vähän laajempi kuvakulma, on sinulla myös editoinnin suhteen enemmän vaihtoehtoja, ja voit käyttää samaa kuvaa useammin, ilman että se on täsmälleen sama kuva.

Ehkä olet puutarhuri ja sinulla on aivan ihana kuva suunnittelemastasi puutarhasta. Kuitenkaan kuva ei mielestäsi tuo täysin oikeutta puutarhan kauneudelle. Voit muokata kuvaa esimerkiksi Snapseed -nimisellä sovelluksella. Snapseed on minun ehdoton suosikkini. Se vaatii hieman opettelua ja totuttelua, mutta kun pääset jyvälle, et varmasti halua lopettaa Snapseedin käyttöä. Yksi asia on kuitenkin hyvä pitää mielessä, älä vie editointia överiksi. Pidä huoli, että muutokset, jotka teet ovat lähellä alkuperäistä versiota, tuoden sen tarvittavan extramausteen kuviisi.

Saata olla kiinnostunut myös tästä: Miten luoda postaus Instagramiin (ja tarjota lisäarvoa sillä)?

Jos puhelimessasi on muotokuva-ominaisuus, voit käyttää sitä ottaessasi kuvia. Esimerkiksi kuntosalivalmentajana saatat kuvata käsipainot hyödyntäen muotokuvaa tai kuvatessasi jotain muuta asiaa, joka liittyy yrityksesi toimintaan. Mitä nyt oikein tarkoitan? Yllä oleva kuva on ikäänkuin “selfie”, jonka olen ottanut tehdessäni joogaharjoitusta kotonani. Käytin tähän muotokuva-ominaisuutta (minulla on iPhone). iPhonen muotokuva antaa mahdollisuuden muuttaa jo otetun kuvan valaistusta seuraavasti luonnollinen, studio, korostus, lava, mustavalkoinen lava ja mustavalkoinen yläsävy.

Sovelluksia kuvan muokkaamiseen on monia. Olen vastikään opettelemassa lightroomin käyttöä. Snapseedistä on kuitenkin tullut hyvä ystävä ja sitä aion jokatapauksessa käyttää myös jatkossa. Tietenkään, et välttämättä tarvitse erillistä sovellusta kuvien muokkaamiseen vaan voit käyttää puhelimen kameran omaa editointia. Mielestäni sovellukset kuitenkin mahdollistavat enemmän asioita, mitä kameran ominaisuudet eivät.

No niin, nyt tiedät hieman miten erotut kuvillasi Instagramissa?

Pinnaa postaus

Miten erotut kuvillasi Instagramissa?

How to stand out with your photos on Instagram?

Posting photos to Instagram can be a little tricky, especially if you have a new business account on Instagram. And even if not, taking pictures these days is something that everyone does quite well even, so maybe the question back in your mind is, how to stand out? Before proceeding any further, I want to remind you that there is only one you, so that is how you stand out. You are unique and that makes all the difference. In this post, you will learn
• what kind of photos to take
• how you can easily transform an “every day” photo to business proved one
• what sort of editing apps you can use to make your photos look even better than they already are.

How to stand out with your photos on Instagram?

Photo quality is undoubtedly something to think about when posting pictures on the Instagram business account. It is always a good thing to keep in mind that you are representing your business. Now, if you think you need to have a professional photographer for your pictures, I am here to say, no, you don’t need to. Of course, you can, but it is not necessary, absolutely not. Also, you might think that stock photos would be the best solution to have quality photos. Well, it is, and it isn’t true. I mentioned earlier that you are unique, so your own pictures are, in my opinion, always the best. They are keeping it real.

I will give you an example; almost two years ago, I saw one really great meditation picture in Unsplash. By that time, I was helping my friend to start up with her Instagram, and she is a yoga teacher. We ended up using that picture on her Instagram. Two years after, I feel like that picture is the most commonly used stock picture ever and I have seen it so many times that it has undoubtedly lost the “wow” type of feeling in my mind. And you never know what kind of feels that rises up among your audience, do they think that you aren’t for real?

Photo by Jared Rice on Unsplash.

What kind of pictures to take?

Luckily almost everyone these days has a smartphone with a decent camera. So equipment-wise, you probably are ready to rock ‘n roll. Since the key is to keep it real, be you on the pictures, or if the post isn’t about you, make sure that it is something that you aligned with. Make sure that the photo is sharp and the quality is good. If the picture is about you, make sure you are facing to light while taking the picture. Also, pay attention to the angle, and it is always a good idea to take wide-angle shots. Why that I will tell you at the end of this post. And, if you are not a selfie person, start learning, because that may come in handy. I will reveal a secret relating to this next.

How to transform an “everyday” photo to business proved one?

Everyone is taking selfies, right? Or maybe that isn’t you, but it is actually an excellent way to come in terms with your camera. You can play a little with it too. Now I have to say I haven’t been a selfie person. I am a little bit better terms with them nowadays; however, I think I only have two looks (maybe I have). By taking selfies, I have learned to see myself in the picture. If you now think what it is that selfies have to do with your business, I give you a tip, your post can be ” a day at the office” type of post, or “workweek is starting out like this.” What I do recommend for you to keep in mind while you take a selfie is human anatomy. Usually, selfies are taken above the chin level, and even though it might be more desirable to the face, it usually makes the head look huge and the rest of the body showing on the picture tiny. The human anatomy is not like this in real life, so I suggest to keep this in mind.

If you are like me, and you feel that you only have two impressions that come to your face, you sometimes might surprise yourself by taking a fantastic selfie with a fresh look. And you think wow, and then realize that for your business account, the background of the picture is just wrong. Do not worry. The image below is actually taken at my mom’s. On the original photo, I am sitting on the floor, and there is a sofa behind me.

Mitä postata sosiaaliseen mediaan?

So, two things might come to your head now. One, didn’t I just say that it is good to keep it real? Yes, but I don’t think I’m misleading anyone with this picture. I mean, there isn’t turquoise sea behind me or pyramids. And, two, it is very well, but I don’t have the time or skills for photoshop. Good, you don’t need to. 🙂

There are many sites where you can upload your picture and then just remove the background on that picture. And the cool part is that there are also backgrounds you can use for the image, and the background can be a color background or let’s say, a brick wall. If you use background, make sure that it is not that obvious that it is not actually the real background of the photo. Try to make sure the color schemes match and so on. The site I have used you can find here. This site has been so good for my purposes that I haven’t had a need to use any of the other sites, though I know they exist.

Editing the pictures

Standing out from the crowd with your own unique style may require some editing. Remember that it is not a must; however, it may add something extra to your photos that makes you stand out. I was talking earlier about the angles. So, it can be as simple as taking the picture from a ground-level instead of above. Let’s say you are a gym instructor, and you are thinking about telling your audience something about practicing with dumbbells instead of caple rope. You can take a picture of dumbbells at the ground level, using a wide(ish) angle. Then what you can do is to see how to picture would like if you crop it in a way the dumbbells are only partly showing, is that something that you feel is more special or maybe you could change the picture to black and white. When you have a picture of the dumbbells with a little bit of background you also can use it later with a different type of editing.

Maybe you are a gardener, and you have a beautiful picture of the garden you have designed. However, you feel that the image is not doing justice to the garden. You can then alter the photo with, for instance, Snapseed. Snapseed is my absolute favorite editing app. It does require some getting used to, but once you get to hang of it, you will never want to stop using it. One thing I would like to point out, don’t overdo your editing. Make sure that the alterations you are doing are as closest to the unedited version as possible.

This might also interest you: How to create posts on Instagram?

I am coming back to the angle thing. If your phone comes with a portrait feature, you can also use it when taking the picture. For example, as a gym instructor, you may want to shoot the dumbbells or closeup from something else that relates to your business, so do it using the portrait. What do I mean with all this? The above picture is a selfie (minus the face) of me doing yoga practice at home. I have taken it with a portrait mode ( I have an iPhone). iPhone allows you to change the portrait photo light, and it can be natural, studio, contour, stage, stage mono, high-key mono.

What comes to apps, there are many, I am just starting to learn lightroom. Snapseed has become my friend, so I will definitely stick with it in the future as well. And you absolutely don’t need an app, you can always edit them on your phone, but apps are still giving something extra that phones necessary aren’t.

Here you go, now you know a little something about how to stand out with the photos on Instagram?

Pin for later

Miten luoda Instagram postaus (ja tarjota lisäarvoa sillä)?

Tämä postaus sisältää affiliate linkkejä, mikä tarkoittaa sitä, että sinulle ei koidu kustannuksia niiden klikkaamisesta. Jos päätät ostaa linkin kautta, saan siitä komission. Linkit ovat merkitty ***

Tässä postauksessa kerron sinulle, miten pääset vauhtiin itse Instagram postauksien luomisessa, opit
• miten luoda Instagram postaus, tuoden lisäarvoa sillä yleisöllesi
• miten säilyttää harmoninen ulkoasu
• sinun ei tarvitse olla graafinen suunnittelija, luodaksesi mahtavia postauksia

Miten luoda Instagram postaus (ja tarjota lisäarvoa sillä)?

Nyt kun sinulla on yritystili Instagramissa, mitä sitten postata sinne? Otaksun, että sinulla on jo vahva ajatus siitä, miten aiot rytmittää viikon postauksesi. Jos ei, suosittelen, että käyt lukemassa tämän. Postauksien tulisi edustaa yritystäsi, ja sinulla on jo varmaan hyvä setti kuvia, mitä aiot postata. 

Ajatellaan, että olet esimerkiksi lounasravintola yrittäjä, jolloin postauksesi voisi olla karuselli-postaus. Mikä tarkoittaa sitä, että postaus käsittää useamman kuin yhden kuvan. Ensimmäisen kuvan tulisi aina edustaa yrityksesi ydintä, eli lounasyrittäjänähän kuva voisi tietenkin olla herkullinen lounasannos. Helppo homma, eikö niin. Loput kuvista voisi kertoa yleisölle viikon lounasmenun niin, että yksi kuva on yhden päivän osalta menu. Selkeyden vuoksi “kuvat” voivat olla tekstiä yksivärisellä taustalla. Houkuttelet siis asiakkaat luoksesi mahtavan herkullisella lounasannoksella ja lisätietona kerrot viikkomenun postauksessa. 

Otetaan toinen esimerkki, sinulla on joogastudio. Kaunis ja harmoninen kuva kiinnittää yleisösi huomion ja karusellin muut kuvat kertovan viikon jooga-aikataulun. 

Jos nyt mietit, miksi sisältöä ei voi kirjoittaa kuvatekstiin, siihen on kaksi syytä. No ensiksikin, kyllä sinä voit, mutta vain tietty määrä merkkejä mahtuu kuvatekstin osioon ja voi olla, että teksti ei mahdukkaan kokonaan kuvatekstiin.

Toinen syy on se, että kuvateksti voi olla haastavaa lukea, varsinkin kun keskittymiskyky ja kiinnostuksen ylläpitäminen tänä päivä on hyvin lyhyt. Kun informaatio on jaettu karusellin muodossa, se on helpompi löytää ja sitä on helpompi seurata/lukea. 

Harmoninen ulkoasu

Aikasemmin kerroinkin jo, että kun mietit etukäteen postauksiasi, tilisi ulkoasu ei satu yleisöäsi silmiin, kun he profiilissasi vierailevat. Osa harmonista ulkoasua tai sen luomista on se, että päällimmäiseen kuvaan ei olisi juurikaan lisätty tekstiä, jos haluat yleisöäsi johonkin suuntaan (esim. katsomaan viikon menun), voit kirjoittaa lyhyesti otsikon kuvaan. Muistaen pitää fontin sama tai samankaltaisena kautta linjan. 

Graafisen suunnittelun alustat

Hyvä uutinen on se, että on olemassa graafisen suunnittelun alustoja ja sovelluksia, joiden avulla voit luoda laadukasta sisältöä. Tähn minun ehdoton suosikkini on Canva***. Se löytyy mobiilisoveluksena, jota en henkilökohtaisesti juurikaan käytä. Tykkään tehdä asiat tietokoneella  jo esimerkiksi oikeinkirjoituksen vuoksi. Canva*** pitää sisällään valmiita malleja, joita voit käyttää ja valita omaan alaasi parhaiten sopivan. Matkataanpa takaisin lounasravintolaan, Canva*** helpottaa postauksen tekemistä siinä mielessä, että voit kopioda saman karusellitausta ja fontin, ainut mistä sinun tulee huolehtia on tekstin muokkaaminen ja se oikeinkirjoitus. Helppoa, eikö? Malleja on lukemattomia, ei pelkästään Instagram postaukseen, vaan myös Instagram storyyn, Facebookkiin, Facebook storyyn, Facebook kanteen, Youtube videon pikkukuvaksi, tässä vain muutaman esimerkin mainitakseni. Näihin muun muassa itse käytän Canvaa kaikenaikaa. 

Canvan Pro-versiolla saat enemmän tallennustilaa ja käytössäsi on Canvan kuvia laajemmin kuin ilmaisversiolla. Tietenkin ilmaisversio on myös mainio apu.

Mainitsen nyt nopeasti sovelluksen, joka on oiva apu Instagram storyjen luomisessa. Sovelluksen nimi on Unfold ja sillä saat nopeasti ja helposti ammattimaisemman lookin. Toki stooreihin voit myös käyttää Canvaa.

No niin, tässä sinulle apukeinoja miten luoda Instagram postaus. 

Pinna postaus

Miten luoda Instagram postaus

Instagram tilin ulkoasu – 3 ideaa

Koska Instagram on eittämättä visuaalinen, on erityisen tärkeää tuottaa sinne sisältöä, jossa katsojan silmä lepää. Tässä postauksessa kerron sinulle kolme ideaa siitä, millainen ulkoasu voi olla. Se auttaa sinua suojelemaan yleisösi silmiä, kun he vierailevat profiilissasi. 😉

Instagram tilin ulkoasu – 3 ideaa

Ihan ensiksi kerron, että on miljoonia tapoja rakentaa Instagram ruudukkoa, kuten olet jo ehkä huomannutkin, kun olet vieraillut muiden yrityksien profiileissa. Kun puhun ruudukosta tarkoitan, että yhdellä rivillä on kolme kuvaa ja kehotan miettimään ruudukkoasi niin, että mietit sen käsittävän ruudukostasi yhdeksän kuvaa.

Mietitäänpä asiaa jälleen esimerkin kautta ja siinä esimerkikssä olet personal trainer. Koet tärkeäksi postata motivaatio-mietelauseita ruudukkoosi. Voit toteuttaa tätä niin, että joka toinen postauksesi on motivaatio postaus ja joka toinen on kuva. Tällöin voit kiinnittää huomiota siihen, että motivaatio postauksesi ovat ulkoasultaan samankaltaisia, jolloin ne rytmittävät ruudukkoasi. Esimerkiksi siis näiden postauksien taustaväri voi olla aina valkoinen. Taustaväriä voi toki hieman vaihdella, mutta suosittelisin värimaailman pysymään kuitenkin likimain samana ja tällöin on mielestäni tärkeää, että fontti pysyy samana, jolloin postaus helpommin osataan yhdistää yritykseesi ja siinä on tietynlainen jatkumo.

Instagram tilin ulkoasu
Preview App

Voit suunnitella ja toteuttaa rivi-ulkoasua useammalla tavalla. Kuvat, jotka sinulla on yhdellä rivillä voivat olla otettu samasta paikasta ja niin, että myös katsoja tämän ymmärtää. Ajatellaanpa asiaa jälleen personal trainerin näkökulmasta. Ensimmäinen kuva voi olla kuva urheilukentästä, jossa kaukana jossain kohtaa näkyy asiakkaasi. Toinen kuva voi olla samasta asiakkaastasi samassa ympäristössä ja niin, että nyt henkilö suorittaa jotain urheilullista toimintaa. Ja kolmas kuva voi olla lähikuva, vaikkapa siitä, että henkilö on juuri starttaamassa juoksemaan 100 m spurttia.

Jos nyt mietit, miksi tällä kaikella on merkitystä, lukaise tämä postaus:
Miten näyttäytyä ja miten postata sosiaaliseen mediaan? Ja miksi sillä on väliä?

Tässä on esimerkki yhdestä minun tilistäni, jossa kuvat ovat otettu samasta paikasta, tai samasta aiheesta ja värimaailma on näin ollen samankaltainen.

Instagram tilin ulkoasu

Huomio keskilinjaan

Kolmas vaihtoehto ruudukollesi on, että keskilinjaan järjestyvät esimerkiksi motivaatio-postaukset, olettaen, että olet personal trainer, mutta tässä kohtaa voisi olla paikka esim. vinkeille, jos olet vaikkapa kirjanpitäjä tai mikä tahansa yrityksesi ydinosaamista ja minkä tiedon jakamisesta kokisit olevat hyötyä yleisöllesi. Keskilinjan molemmin puolin on kuvat. Kuvien kanssa suosittelen toimimaan jälkeen niin, että ne olisivat samankaltaisia keskenään. Samankaltaisuudella tarkoitan esim värimaailmaa.

Tässä jälleen esimerkkinä eräs tilini, jossa olen käyttänyt keskilinjaa tekstipostauksiin. Tällä hetkellä teen keskilinjaan muutosta, ja koetan tehdä sen niin, että se räikeästi erottuisi ruudukosta silmään.

Instagram ruudukkoja varten on myös erilaisia sovelluksia, joilla voi luoda esim. tietyntyyppisen väriteeman, mahdollisuuksia on näissä sovelluksissakin monia. Kuitenkaan sovelluksen käyttö ei missään nimessä ole pakollista, kunhan sinulle on selvää, millaisen ulkoasun haluat tilillesi.

Siinäpä se, Instagram tilin ulkoasu • 3 ideaa, ole hyvä. 🙂

Pinnaa postaus

Instagram tilin ulkoasu