Miten erotut kuvillasi Instagramissa?

How to stand out with your photos on Instragram?

Kuvien postaus Instagramiin voi välillä tuntua hieman haastavalta, erityisesti mikäli sinulla on uusi yritystili Instagramissa. Ja vaikka ei olisikaan, tietoisuus siitä, että kaikki ottavat hyviä kuvia nykyisin saattaa saada sinut miettimään, miten erottua joukosta? Ennenkuin menen eteenpäin haluan muistuttaa sinua siitä, että on vain yksi sinä, ja se on se asia, millä erotut joukosta. Olet erityinen ja siinä on se juttu. Tässä postauksessa kerron sinulle
• minkälaisia kuvia ottaa
• miten voit helposti muuttaa ihan tavallisen kuvan bisnes-uskottavaksi
• mitä editointi sovelluksia voit hyödyntää ja saada kuvasi näyttämään entistäkin hienommilta.

Miten erotut kuvillasi Instagramissa?

Kuvien laatu on yksi keskeisimmistä asioista, joka tulee ottaa huomioon, kun postaat kuvia Instagramiin. Muistutan jälleen siitä, että on hyvä pitää mielessä, että edustat Instagramissa yritystäsi. Jos nyt mietit, että tarvitset ammattikuvaajan ottamaan kuvia, sanon siihen heti, ei, sitä sinun ei tarvitse tehdä. Toki voit niin tehdä, mutta välttämättömyys se ei missään nimessä ole. Ehkä mietit, että kuvapankkien kuvat olisivat laadullisesti paras vaihtoehto sinulle. Se on ja ei ole totta. Sanoin aikasemmin, että olet ainutlaatuinen, ja siksi omat kuvat ovat mielestäni aina paras vaihtoehto.

Kerron sinulle esimerkin; lähes kaksi vuotta sitten näin ihanan meditaatio-kuvan Unsplashissä. Autoin tuolloin ystävääni hänen Instagram-tilinsä kanssa. Hän on joogaopettaja ja mielestämme tuo kuva oli täydellinen Isntagramiin ja käytimme sitä. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, minusta tuntuu, että tuo kuva on yksi suosituimmista kuvapankkikuvista koskaan ja olen nähnyt sen lukemattomia kertoja eri yhteyksissä, näin ollen se ei aiheuta minussa enää mitään erityisiä vau-tuntemuksia. Ja, koskaan ei voi tietää, minkälaisia fiiliksiä asiakkaassasi herää, ovatko hekin nähneet tuon kuvan jo lukuisia kertoja ja miettivät nyt, onko sinun yrityksesi aito ja rehti?

Photo by Jared Rice on Unsplash.

Minkälaisia kuvia ottaa?

Nykyisin lähes kaikilla on hyvällä kameralla varustettu älypuhelin, onneksi. Välineiden osalta olet siis jo valmiina rokkaamaan Instagramissa. Kun mietitään, että lähtökohtana on aitous tarkoittaa se sitä, että voit olla reilusti oma itsesi kuvissa tai mikäli kuva ei ole suoraan sinusta varmista, että se edustaa sinun arvojasi ja pystyt seisomaan kuvan takana. Jos otat kuvan itsestäsi, pidä huoli, että kasvosi on suunnattu valoa kohti (niinhän studiokuvatkin otetaan). Pidä myös kuvakulma mielessäsi, aina on hyvä ottaa myös laajemman kuvakulman kuvia ns. yleiskuvia. Miksi? Se selviää myöhemmin tässä kirjoituksessa. Ja viimeisenä, mikäli et vielä ole selfie-ihminen, aloita sen opettelu, koska siitä on sinulle hyötyä. Tähän liittyen paljastan sinulle kohta salaisuuden.

Miten muuttaa ihan tavallinen kuva bisnes-uskottavaksi?

Kaikki ottavat nykyisin selfietä, eikö? Tai ehkä se ei ole sinun juttusi (vielä), se kuitenkin on hyvä keino tulla sinuiksi kameran kanssa. Tällöin voit myös leikkiä hieman. Joudun tässä kohtaa myöntämään ja paljastamaan, että en ole selfie ihminen. Olen kyllä ihan hyvissä väleissä selfieiden kanssa nykyisin, siltikin minusta tuntuu, että omaan ainoastaan kaksi ilmettä. Selfien avulla olen oppinut näkemään itseni kuvissa. Jos nyt mietit, mitä tekemistä selfieillä on yrityksen kanssa, minä annan sinulle yhden vinkin postauksen sisällöstä. Kuvasi (selfie) voi olla “päivä toimistolla” -tyyppinen postaus, tai “työviikon aloitus näin”. Selfieistä puhuttaessa huomioitahan kuitenkin ihmisen anatomian. Yleisesti selfiet otetaan leukalinjan yläpuolelta ja vaikka se imarteleekin usein kasvoja, niin mittasuhteet ovat tällöin usein pielessä. Pää on ylisuuri ja muu vartalo näyttää pikkuruiselta. Ihmisen anatomia ei aidosti (ainakaan vielä) ole tällainen, ole siis tässä mielessä tarkkaavainen.

Jos olet kuten minä ja sinusta tuntuu siltä, että olet yhden ilmeen ihminen, saatat joskus yllättää itsesi ottamalla hienon selfien, jossa on raikas look. Vau! Ja sitten tajuat, että kuvan tausta on täysin väärä (missä niitä selfieitä nyt yleisesti otetaankaan…) 😉 Mutta, äläpä huoli. Alla oleva kuva on otettu äidilläni. Istun siinä lattialla ja takanani on sohva.

Mitä postata sosiaaliseen mediaan?

Nyt mieleesi saattaa tulla kaksi ajatusta. Ensiksikin, enkös juuri sanonut, että ole aito? Kyllä, mielestäni kuva ei kuitenkaan ole millään tavoin harhaanjohtava. Taustallani ei ole turkoosia merta, pyramidejä tai vastaavaa. Toiseksi, joo kiva juttu, mutta minulla ei ole aikaa eikä kykyä photoshopata kuviani. Hyvä, sinulla ei tarvitsekaan olla.

On olemassa sivustoja, jonne lataat oman kuvasi ja pääset poistamaan sen jälkeen kuvan taustan. Se, mikä on aika hienoa, niin näillä sivuistoilla pääset myös halutessasi valitsemaan kuvaasi tausta, kuten minäkin tein yllä olevan kuvan kanssa. Tausta voi olla värillinen tai vaikkapa tiiliseinä. Mikäli päädyt käyttämään taustaa, huolehdithan siitä, että kuvasta ei liian ilmeisesti näy, että tausta ei ole itseasiassa kuvan alkuperäinen tausta. Hyvä keino tähän on se, että värimaailma olisi samankaltainen. Sivusto, jota itse käytän löytyy täältä. Tämä sivusto on palvellut tarkoituksiani niin, että kokemusta muista sivustoista ei ole, toki tiedän, että niitä on olemassa.

Kuvien editointi

Kuvien editointi omanlaiseksi voi olla se asia, millä erotut joukosta. Se ei missään nimessä ole jotain, mitä sinun täytyy tehdä, mutta se saattaa olla juuri se erityinen lisä, jolla kuvasi erottuvat edukseen. Aikaisemmin puhuin kuvakulmista. Se voi yksinkertaisimmillaan tarkoittaa sitä, että otat kuvan lattiatasosta yläpuolen sijaan. Ajatellaanpa, että olet kuntosalivalmentaja ja haluat kertoa yleisöllesi jotakin käsipainoilla treenaamisen hyödyistä verrattuna vaikkapa taljaan tai johonkin laitteeseen. Voit ottaa kuvan käsipainoista, jotka lepäävät lattialla, ja kuvakulmasi on tuo sama taso. Ja kuvassa näkyy myös muuta ympäristöä hieman. Sitten voit testata, miltä kuva näyttää, kun rajaat sitä niin, että käsipainot näkyvät vain osittain, onko se kuva kenties sellainen mikä miellyttääkin sinua enemmän, mitä jos muutat kuvan mustavalkoiseksi, miltä se näyttää sitten? Kun sinulla on ollut vähän laajempi kuvakulma, on sinulla myös editoinnin suhteen enemmän vaihtoehtoja, ja voit käyttää samaa kuvaa useammin, ilman että se on täsmälleen sama kuva.

Ehkä olet puutarhuri ja sinulla on aivan ihana kuva suunnittelemastasi puutarhasta. Kuitenkaan kuva ei mielestäsi tuo täysin oikeutta puutarhan kauneudelle. Voit muokata kuvaa esimerkiksi Snapseed -nimisellä sovelluksella. Snapseed on minun ehdoton suosikkini. Se vaatii hieman opettelua ja totuttelua, mutta kun pääset jyvälle, et varmasti halua lopettaa Snapseedin käyttöä. Yksi asia on kuitenkin hyvä pitää mielessä, älä vie editointia överiksi. Pidä huoli, että muutokset, jotka teet ovat lähellä alkuperäistä versiota, tuoden sen tarvittavan extramausteen kuviisi.

Saata olla kiinnostunut myös tästä: Miten luoda postaus Instagramiin (ja tarjota lisäarvoa sillä)?

Jos puhelimessasi on muotokuva-ominaisuus, voit käyttää sitä ottaessasi kuvia. Esimerkiksi kuntosalivalmentajana saatat kuvata käsipainot hyödyntäen muotokuvaa tai kuvatessasi jotain muuta asiaa, joka liittyy yrityksesi toimintaan. Mitä nyt oikein tarkoitan? Yllä oleva kuva on ikäänkuin “selfie”, jonka olen ottanut tehdessäni joogaharjoitusta kotonani. Käytin tähän muotokuva-ominaisuutta (minulla on iPhone). iPhonen muotokuva antaa mahdollisuuden muuttaa jo otetun kuvan valaistusta seuraavasti luonnollinen, studio, korostus, lava, mustavalkoinen lava ja mustavalkoinen yläsävy.

Sovelluksia kuvan muokkaamiseen on monia. Olen vastikään opettelemassa lightroomin käyttöä. Snapseedistä on kuitenkin tullut hyvä ystävä ja sitä aion jokatapauksessa käyttää myös jatkossa. Tietenkään, et välttämättä tarvitse erillistä sovellusta kuvien muokkaamiseen vaan voit käyttää puhelimen kameran omaa editointia. Mielestäni sovellukset kuitenkin mahdollistavat enemmän asioita, mitä kameran ominaisuudet eivät.

No niin, nyt tiedät hieman miten erotut kuvillasi Instagramissa?

Pinnaa postaus

Miten erotut kuvillasi Instagramissa?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: