Miten luoda Instagram postaus (ja tarjota lisäarvoa sillä)?

Tämä postaus sisältää affiliate linkkejä, mikä tarkoittaa sitä, että sinulle ei koidu kustannuksia niiden klikkaamisesta. Jos päätät ostaa linkin kautta, saan siitä komission. Linkit ovat merkitty ***

Tässä postauksessa kerron sinulle, miten pääset vauhtiin itse Instagram postauksien luomisessa, opit
• miten luoda Instagram postaus, tuoden lisäarvoa sillä yleisöllesi
• miten säilyttää harmoninen ulkoasu
• sinun ei tarvitse olla graafinen suunnittelija, luodaksesi mahtavia postauksia

Miten luoda Instagram postaus (ja tarjota lisäarvoa sillä)?

Nyt kun sinulla on yritystili Instagramissa, mitä sitten postata sinne? Otaksun, että sinulla on jo vahva ajatus siitä, miten aiot rytmittää viikon postauksesi. Jos ei, suosittelen, että käyt lukemassa tämän. Postauksien tulisi edustaa yritystäsi, ja sinulla on jo varmaan hyvä setti kuvia, mitä aiot postata. 

Ajatellaan, että olet esimerkiksi lounasravintola yrittäjä, jolloin postauksesi voisi olla karuselli-postaus. Mikä tarkoittaa sitä, että postaus käsittää useamman kuin yhden kuvan. Ensimmäisen kuvan tulisi aina edustaa yrityksesi ydintä, eli lounasyrittäjänähän kuva voisi tietenkin olla herkullinen lounasannos. Helppo homma, eikö niin. Loput kuvista voisi kertoa yleisölle viikon lounasmenun niin, että yksi kuva on yhden päivän osalta menu. Selkeyden vuoksi “kuvat” voivat olla tekstiä yksivärisellä taustalla. Houkuttelet siis asiakkaat luoksesi mahtavan herkullisella lounasannoksella ja lisätietona kerrot viikkomenun postauksessa. 

Otetaan toinen esimerkki, sinulla on joogastudio. Kaunis ja harmoninen kuva kiinnittää yleisösi huomion ja karusellin muut kuvat kertovan viikon jooga-aikataulun. 

Jos nyt mietit, miksi sisältöä ei voi kirjoittaa kuvatekstiin, siihen on kaksi syytä. No ensiksikin, kyllä sinä voit, mutta vain tietty määrä merkkejä mahtuu kuvatekstin osioon ja voi olla, että teksti ei mahdukkaan kokonaan kuvatekstiin.

Toinen syy on se, että kuvateksti voi olla haastavaa lukea, varsinkin kun keskittymiskyky ja kiinnostuksen ylläpitäminen tänä päivä on hyvin lyhyt. Kun informaatio on jaettu karusellin muodossa, se on helpompi löytää ja sitä on helpompi seurata/lukea. 

Harmoninen ulkoasu

Aikasemmin kerroinkin jo, että kun mietit etukäteen postauksiasi, tilisi ulkoasu ei satu yleisöäsi silmiin, kun he profiilissasi vierailevat. Osa harmonista ulkoasua tai sen luomista on se, että päällimmäiseen kuvaan ei olisi juurikaan lisätty tekstiä, jos haluat yleisöäsi johonkin suuntaan (esim. katsomaan viikon menun), voit kirjoittaa lyhyesti otsikon kuvaan. Muistaen pitää fontin sama tai samankaltaisena kautta linjan. 

Graafisen suunnittelun alustat

Hyvä uutinen on se, että on olemassa graafisen suunnittelun alustoja ja sovelluksia, joiden avulla voit luoda laadukasta sisältöä. Tähn minun ehdoton suosikkini on Canva***. Se löytyy mobiilisoveluksena, jota en henkilökohtaisesti juurikaan käytä. Tykkään tehdä asiat tietokoneella  jo esimerkiksi oikeinkirjoituksen vuoksi. Canva*** pitää sisällään valmiita malleja, joita voit käyttää ja valita omaan alaasi parhaiten sopivan. Matkataanpa takaisin lounasravintolaan, Canva*** helpottaa postauksen tekemistä siinä mielessä, että voit kopioda saman karusellitausta ja fontin, ainut mistä sinun tulee huolehtia on tekstin muokkaaminen ja se oikeinkirjoitus. Helppoa, eikö? Malleja on lukemattomia, ei pelkästään Instagram postaukseen, vaan myös Instagram storyyn, Facebookkiin, Facebook storyyn, Facebook kanteen, Youtube videon pikkukuvaksi, tässä vain muutaman esimerkin mainitakseni. Näihin muun muassa itse käytän Canvaa kaikenaikaa. 

Canvan Pro-versiolla saat enemmän tallennustilaa ja käytössäsi on Canvan kuvia laajemmin kuin ilmaisversiolla. Tietenkin ilmaisversio on myös mainio apu.

Mainitsen nyt nopeasti sovelluksen, joka on oiva apu Instagram storyjen luomisessa. Sovelluksen nimi on Unfold ja sillä saat nopeasti ja helposti ammattimaisemman lookin. Toki stooreihin voit myös käyttää Canvaa.

No niin, tässä sinulle apukeinoja miten luoda Instagram postaus. 

Pinna postaus

Miten luoda Instagram postaus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: