Instagram tilin ulkoasu – 3 ideaa

The appearance of the Instagram account - 3 ideas

Koska Instagram on eittämättä visuaalinen, on erityisen tärkeää tuottaa sinne sisältöä, jossa katsojan silmä lepää. Tässä postauksessa kerron sinulle kolme ideaa siitä, millainen ulkoasu voi olla. Se auttaa sinua suojelemaan yleisösi silmiä, kun he vierailevat profiilissasi. 😉

Instagram tilin ulkoasu – 3 ideaa

Ihan ensiksi kerron, että on miljoonia tapoja rakentaa Instagram ruudukkoa, kuten olet jo ehkä huomannutkin, kun olet vieraillut muiden yrityksien profiileissa. Kun puhun ruudukosta tarkoitan, että yhdellä rivillä on kolme kuvaa ja kehotan miettimään ruudukkoasi niin, että mietit sen käsittävän ruudukostasi yhdeksän kuvaa.

Mietitäänpä asiaa jälleen esimerkin kautta ja siinä esimerkikssä olet personal trainer. Koet tärkeäksi postata motivaatio-mietelauseita ruudukkoosi. Voit toteuttaa tätä niin, että joka toinen postauksesi on motivaatio postaus ja joka toinen on kuva. Tällöin voit kiinnittää huomiota siihen, että motivaatio postauksesi ovat ulkoasultaan samankaltaisia, jolloin ne rytmittävät ruudukkoasi. Esimerkiksi siis näiden postauksien taustaväri voi olla aina valkoinen. Taustaväriä voi toki hieman vaihdella, mutta suosittelisin värimaailman pysymään kuitenkin likimain samana ja tällöin on mielestäni tärkeää, että fontti pysyy samana, jolloin postaus helpommin osataan yhdistää yritykseesi ja siinä on tietynlainen jatkumo.

Instagram tilin ulkoasu
Preview App

Voit suunnitella ja toteuttaa rivi-ulkoasua useammalla tavalla. Kuvat, jotka sinulla on yhdellä rivillä voivat olla otettu samasta paikasta ja niin, että myös katsoja tämän ymmärtää. Ajatellaanpa asiaa jälleen personal trainerin näkökulmasta. Ensimmäinen kuva voi olla kuva urheilukentästä, jossa kaukana jossain kohtaa näkyy asiakkaasi. Toinen kuva voi olla samasta asiakkaastasi samassa ympäristössä ja niin, että nyt henkilö suorittaa jotain urheilullista toimintaa. Ja kolmas kuva voi olla lähikuva, vaikkapa siitä, että henkilö on juuri starttaamassa juoksemaan 100 m spurttia.

Jos nyt mietit, miksi tällä kaikella on merkitystä, lukaise tämä postaus:
Miten näyttäytyä ja miten postata sosiaaliseen mediaan? Ja miksi sillä on väliä?

Tässä on esimerkki yhdestä minun tilistäni, jossa kuvat ovat otettu samasta paikasta, tai samasta aiheesta ja värimaailma on näin ollen samankaltainen.

Instagram tilin ulkoasu

Huomio keskilinjaan

Kolmas vaihtoehto ruudukollesi on, että keskilinjaan järjestyvät esimerkiksi motivaatio-postaukset, olettaen, että olet personal trainer, mutta tässä kohtaa voisi olla paikka esim. vinkeille, jos olet vaikkapa kirjanpitäjä tai mikä tahansa yrityksesi ydinosaamista ja minkä tiedon jakamisesta kokisit olevat hyötyä yleisöllesi. Keskilinjan molemmin puolin on kuvat. Kuvien kanssa suosittelen toimimaan jälkeen niin, että ne olisivat samankaltaisia keskenään. Samankaltaisuudella tarkoitan esim värimaailmaa.

Tässä jälleen esimerkkinä eräs tilini, jossa olen käyttänyt keskilinjaa tekstipostauksiin. Tällä hetkellä teen keskilinjaan muutosta, ja koetan tehdä sen niin, että se räikeästi erottuisi ruudukosta silmään.

Instagram ruudukkoja varten on myös erilaisia sovelluksia, joilla voi luoda esim. tietyntyyppisen väriteeman, mahdollisuuksia on näissä sovelluksissakin monia. Kuitenkaan sovelluksen käyttö ei missään nimessä ole pakollista, kunhan sinulle on selvää, millaisen ulkoasun haluat tilillesi.

Siinäpä se, Instagram tilin ulkoasu • 3 ideaa, ole hyvä. 🙂

Pinnaa postaus

Instagram tilin ulkoasu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: