Miten näyttäytyä ja mitä postata sosiaaliseen mediaan? Ja miksi sillä on väliä?

Mitä postata sosiaaliseen mediaan?

Sosiaalisen median maailma tänä päivänä voi olla hämmentävä ja vieras. Ei pelkästään siksi, että algoritmit muuttuvat kaiken aikaa vaan myös sosiaalisessa mediassa näyttäytymisen näkökulmasta. Tässä postauksessa annan sinulle muutaman vinkin siitä
• mitä postata sosiaalisessa mediassa, keksittyen Instagram feediin
• miten näyttäytyä sosiaalisessa mediassa, miten haluat, että yrityksesi nähdään
• miksi sillä on merkitystä
Mennäänpä siis asiaan, mitä postata ja miten näyttäytyä sosiaalisessa mediassa?

Miten näyttäytyä ja mitä postata sosiaaliseen mediaan? Ja miksi sillä on väliä?

Yrittäjänä olet varmasti jo ymmärtänyt sosiaalisen median kanavien merkityksen ja sen, että kanavissa läsnäolo on välttämätöntä jos haluaa näkyvyyttä. Sosiaalisen median maailma voi kuitenkin olla vieras sinulle, ja ehkä juuri siksi, olet lykännyt sinne maailmaan astumista. Kuitenkin puheet sosiaalisen median ympärillä ovat varmasti myös tavoittaneet sinut ja ymmärrät, että ilman sosiaalista mediaa sinua ja sinun bisnesta ei ole olemassa.

Uusi ja vieras maailma, kuten sosiaalinen media ei välttämättä juurikaan kiinnosta sinua tai ehkä sinulla ei ole yksinkertaisesti aikaa keskittyä ja perehtyä asiaan kunnolla. Ja tästä syystä olen päättänyt pysytellä sivussa. Mikä tahansa syy onkin, nyt on hyvä hetki miettiä upeita mahdollisuuksia, joita sosiaalisen median maailman tarjoaa ja miettiä uudestaan omaa paikkaasi siinä maailmassa.

Mitä postata Instagramiin?

Ihan ensiksi, pidä mielessä, että Instagram tilisi edustaa sinun yritystäsi. Se, mitä yksityistilille postataan on usein jotain ihan muuta kuin mitä bisnes tilille. Esimerkiksi minun ensimmäinen postaus Instagramiin yksityistililleni (mistä sittemmin tuli yritystilini) oli kuva minun uusista lenkkareista. Muistan vieläkin miten jännitynyt ja hermoissani olin sen kuvan postaamisesta. Ja silloin minulla oli vain kourallinen seuraajia ja kaikki ystäviäni. Ymmärrän siis täysin ne tunteet, mitä ensimmäiseen postaukseen liittyy, varsinkin jos se tehdään bisnes-tilille. Mieti myös seuraavaa, haluatko muuttaa yksityistilisi bisnes-tiliksi vai aloittaa puhtaalta pöydältä uuden bisnes-tilin kanssa. Minun neuvoni on, että pidät nämä kaksi erillään, vaikkakin se vaatii todennäköisesti enemmän työtä sinulta.

Tämän jälkeen on aika ryhtyä suunnittelemaan. Mitä postata Instagramiin. Tässä kohtaa muistutan, että Instagramiin tulee uusia ominaisuuksia melko useasti ja tavalla tai toisella se muuttuu kaiken aikaa, keskity siis ottamaan Instagramia haltuun pikkuhiljaa. Instagramissa läsnäolo ei tarkoita sitä, että sinun tarvitsee postata jotain päivittäin ja minun neuvoni on, että keskityt postauksien laatuun ennemmin kuin niiden määrään. Yrittäjänä postauksen tulee tietenkin edustaa ja liittyä toimintaasi ja se on hyvä mahdollisuus tarjota jotain lisäarvoa asiakkaillesi ja potentiaalisille asiakkaillesi. Pidä feedisi mielenkiintoisena, täynnä laatupostauksia ja näin myös yleisösi kiinnostus pysyy yllä ja he ovat kiinnostuneita tietämään, mitä sinulla on meneillään nyt ja tulevaisuudessa.

Esimerkiksi, oletetaan, että olet personal traineri. Voit aloittaa viikon postaukset maanantaina, jollain motivaatio iskulauseella, kuten: “Sinun tarvitsee vain ottaa yksi askel aloittaaksesi matkasi kohti uutta minääsi, tänään on täydellinen päivä ottaa se askel.” Keskiviikkona voit jakaa jonkun nopean treenivinkin, esimerkiksi 5 minuutin treenituokion. Perjantai on hyvä päivä muistuttaa, että viikonloppu on mahdollisuus ladata akkuja ja muistuttaa, että terveellinen ja laadukas ravinto on osa sitä latautumista (vs. pikaruoka).

Mitä postata sosiaaliseen mediaan?

Miten haluat, että yrityksesi nähdään?

Ennen ensimmäistäkään postausta, on hyvä pysähtyä ja miettiä, miten haluat, että yrityksesi nähdään sosiaalisessa mediassa. Mikä on yritykseni ilme? Mitä haluan, että yleisöni näkee? On sanomattakin selvää, että Iaina on hyvä olla todellinen ja ainutlaatuinen ja erityisesti yritys-puolesta puhuttaessa, pitää yllä positiivisuutta. Tämä mielessä on kuitenkin ihan ok lähteä katselemaan ympärille sitä, miten muuta yritykset/ihmiset tekevät asioita. Ehkäpä tarkastella, mitä kilpailijat tai muut yritykset, joiden toiminta sinua kiinnostaa, tekevät. Miten he tekevät asioita, onko siellä jotain hyviä ideoita, joita haluat omassa toiminnassi omaksua ja hyödyntää. Ja antaako se sinulle tarkemman kuvan siitä, mihin suuntaan haluat omaa feediäsi viedä (ja mihin suuntaan et). Tarkkaile ympäristöäsi, suunnittele ja “rakenna” omaa feediäsi mielessäsi tai paperillä. Miten haluat, että yrityksesi nähdään?

Miksi sillä, mitä postaat on merkitystä?

Mikä on tämän kaiken pointti, miksi sillä on merkitykstä mitä Instagramiin postaa. Instagram on visuaalinen, se perustuu ulkoasuun. Kuvat on pääasia, ulkoasu on pääasia. Ja tämän vuoksi sillä mitä postataan on merkitystä, ja väitän, että mikä tahansa ei vain käy Instagram postauksista puhuttaessa. Instagram feed on sinun käyntikorttisi. 

Mietitäänpä tätä hieman toisella tapaa. Valitse jokin yritys, joka on lähellä sydäntäsi, paitsi omasi tietenkin. Mene sen yrityksen profiiliin ja katso, miltä feedi näyttää. Onko se järjestelmällinen? Edustaako se mielestäsi kyseistä yritystä? Voiko silmäsi levätä yrityksen visuaalisessa ilmeessa, vai sattuuko silmiäsi, kun katsot feediä? Jos joutuisit tekemään ostopäätöksesi ainoastaan sen perusteella, miltä yrityksen Instagram näyttää, ainoastaan kuvien perusteella, ostaisitko yritykseltä?

Näiden pohdintojen jälkeen, voi olla hyvä hetki pohtia omaa tili uudemman kerran. Ota aikaa ja suunnittele. Se on sen arvoista.

Siinäpä se, muuta ajatus siitä, miten näyttäytyä ja mitä postata sosiaaliseen mediaan? Ja miksi sillä on väliä?

Pinnaa postaus

mitä postata sosiaaliseen mediaan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s